FocusFanatic

FocusFanatic

Műszaki karbantartás #03

Féktelenül

2018. december 07. - kriller

Beköszönt az ősz zordabbik oldala, felkerülnek a téligumik, beköszönt az acélfelnik időszaka. Sajnos az acélok az autó alatt nem festenek túl acélosan, így mindenképp kell rájuk dísztárcsa. Csak gyári jöhetett szóba, sértetlen rögzítőfülekkel. Gyári 8 küllős Ford dísztárcsára esett a választás, ezt találtam a legjobb ár-érték arányban.autumn573.png
Egyik hazaút alkalmával autópályán egy kamion rám húzta a kormányt, miközben kikerült egy másik, félig a külső, félig a leállósávban veszteglő szerelvényt. Fékeznem kellett, nem is kicsit. Nagy pukkanás, és iszonyatos csiszolás (mintha az autó a hasán csúszna), illetve jelentősen csökkent a fékerő. a maradék 220 km-t nagyságrendekkel óvatosabban, sok motorfékkel, hidraulikus féket szinte csak megálláshoz használva sikerült abszolválni. Kerekeket levéve, féket megvizsgálva látszott, hogy a balos fékbetétről leszakadt a kopó réteg, de a jobb oldalin is elég vékony volt már. A "féktelenül" megtett 220 km megtette a hatását, a bal első féktárcsát megmarta, csereérett lett. Új TRW tárcsák és betétek mentek bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://focusfanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr4814448426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása