FocusFanatic

FocusFanatic

Space Paket

2018. december 07. - kriller

2018 decembere is eljött, a vezetőülés pedig a szokásos helyen, a bal szélénél sajnos elkopott, kiszakadt. Felütöttem az internetet komplett ülésszett után kutatva. Elsődleges cél egy könyöktámaszos plüss Ghia ülésgarnitúra lett volna, azonban olyat találtam amire nem számítottam. 

focusinnenraumspacepaket.jpgKorábban már láttam ilyet Foka24 oldalán, de mivel ritka dologról van szó, nem is gondolkodtam ilyen beszerzésén. Magyar katalógusban "Praktikum csomag" néven lehetett kapni, legtöbb helyen azonban csak simán Space Paket-ként hivatkoznak rá.
Találtam egy szettet viszonylag jó állapotban, nem is volt kérdés mi fog bekerülni.

Szereléshez szükséges:
1db T50 Torx
1db T40 Torx
1db 7-es villáskulcs (Facelift esetén)

Az első üléseket 4db T50 Torx csavar fogja. Először az ülést teljesen hátrahúzva kicsavarjuk az első 2 csavart, majd előretolva a hátsó 2-t. Ha ez megvan hátra lehet billenteni az ülést  hogy kényelmesen hozzáférjünk az elektromos csatlakozókhoz (jelen esetben csak oldallégzsák). Érdemes lekötni az akksit ha az ember a légzsákoz, vagy annak csatlakozásához nyúl. Egy 7-es csavar tartja össze a csatlakozót, csavar meglazítása után könnyen szétjön. Visszafelé ugyanez, csak fordított sorrendben. A hátsó sorhoz T40 Torx kulcshoz lesz szükség. az ülőlapokat az ülőlap alatt található 2-2 csavar tartja. A háttámlákat a támla hátoldalának szélén lévő csavarok kioldásával, valamint osztottan dönthető ülés esetén az osztásnál található biztosítólap, és csavar eltávolításával lehet kiszerelni. Ha a támla szélén leoldottuk a pántról a támlát, egyszerűen kicsúsztatjuk a biztosítólemez alatti furatból. Mivel a Space Paket ülésnek más a szerkezete, így szükségünk lesz az osztásnál lévő kis tartókonzolra is az eredeti autóból. A sima 60-40 osztású hátsó támla konzolja magasabb, így megakad benne az új ülés nagyobb szerkezete. T50 Torx kulccsal kiszereljük még a hátsó-középső övcsatot. Visszaszereljük a Space Paket konzolját, majd beleillesztjük a 2 háttámlát, biztosítólappal, csavarral leszorítjuk a forgórészeket. Visszaszereljük a hátsó-középső övcsatot, majd az ülőlapokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://focusfanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr7614448650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása